YouTube’dan nasıl para kazanılır?

 YouTube’dan nasıl para kazanılır? Bu hepimizin düşündüğü bir soru – çünkü hepimiz influencerların reklamlar ve sponsorlu işler ile ne kadar YouTube gelirleri elde ettikleri hakkında başarı hikayeleri duyuyoruz.YouTube’dan nasıl para kazanılır sorusunun cevabını arayan bir girişimciyseniz, sizin için hazırladığımız bu rehberi bir başlangıç noktası olarak düşünebilirsiniz.

YouTuberlar ne kadar para kazanıyor?

YouTube 1 milyon izlenme kaç para gibi soruların da kesin bir miktar karşılığı yok. Çünkü bu da kanaldan kanala farklılık gösteriyor. Yani her 1 milyon izlenme herkese aynı parayı kazandırmıyor. Video sırasında gösterilen reklamlardan para kazanmak için tıklama reklamlarında insanların gerçekten reklama tıklaması, görüntülenme olanlarda ise en az 30 saniye boyunca reklamı görüntülemesi gerekiyor. YouTube Premium gelirleri ise, Premium üyelerin, yani YouTube platformuna aylık bir abonelik ücreti ödeyerek videoları reklamsız izleyen kullanıcıların, videoda ne kadar zaman harcadığına bakılarak hesaplanıyor.

Youtube’dan Ne Kadar Kazanırım  Geliri Ne Kadar?

  Youtube’dan para kazanmak için öncelikle iş ortaklığı şartlarının tamamlanması gerekmektedir. 4.000 saat izlenme ve 1.000 aboneye ulaşan kullanıcılar içeriklerini çoğaltarak ve reklam alarak Youtube üzerinden gelir kazanabilirler. Reklamlar, abonelik ve kanal üyeliği sayesinde Youtube üzerinden gelir kazanmak mümkün.

  Adsense üzerinden gelirler tık başına gelmektedir. CPM ile kişiler net kazancı görebilirler. İçerik üreticisinin fenomen olması, izlenme sayısı, videoda kalma süresi üzerinden ortalama 1.000 görüntülenme başı 2 ile 11 dolar arasında para kazanmak mümkün.

Paylaş:

Benzer Konular

Son
Önceki Konu
Sonraki Yazı »

YouTube’dan nasıl para kazanılır?

  YouTube’dan nasıl para kazanılır? Bu hepimizin düşündüğü bir soru – çünkü hepimiz influencerların reklamlar ve sponsorlu işler ile ne kada...